Slektsgranskning er både spennende og interessant

Det er en tidkrevende hobby å drive med slektsgranskning men det er artig når brikkene etter hvert faller på plass.

Her vil du finne litt informasjon om slekten min.

Du vil og finne tips og linker til web-sider man kan benytte for å starte med slektsgranskning eller for å finne ut mer om slekten din.

Nyttige webadresser:

http://www.myheritage.com  Bra og enkelt slektsforskningsprogram på internett. Enkelt å komme i gang og med mange nyttige funksjoner. Her treffer man også på andre som har opplysninger om samme personer som du registrerer.

http://www.slekt1.com  En side med linker til mange aktuelle sider. Her kan du laste ned gratis slektstavler og mye mer. Du finner også en del digitale slektsbøker.

http://www.familysearch.org  En meget god søkbar database fra hele verden. Her finner man ut svært mye. Enkelt og greit og lett å bruke.

http://www.disnorge.no  Her finner man mye nyttig. Man kan f.eks. søke og finne gravminner i Norge. Man finner diverse diskusjonsforum og nettforum slik at man kommer i kontakt med andre som driver med slektsforskning.

http://www.sol.no/guide/slektsforskning  En god samling med linker til andre nettbaserte sider. Her finner du en god oversikt over ulike slektsforskningsprogrammer og andre aktuelle sider du trenger for å komme i gang.

Ellers anbefaler jeg at du tar deg en tur på biblioteket og låner med deg ulike gards- og ættesoger. Trenger du råd og tips er det bare å ta kontakt med undertegnede.

Et gammelt bilde fra Skjæveland i Sandnes fra 1907. Bildet viser mine tipp-oldeforeldre Hans og Karoline sammen med alle barna. Min oldemor Hanna, nr. to fra venstre, var 10 år gammel på dette bildet.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

John867162@aol.com | Svar 24.08.2015 05:49

That picture is my grandfathers parents , I am john in New York , I would like to know more of the family history. My grandfather wAs Gabriel Olsen ,

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.06 | 22:45

Det er mangen år siden,men jeg synes ikke det hvar så lenge siden at Roy Eikeland var kusk på forus.han var av di gamle gode som hjalp alle ny begynnere .

...
09.05 | 14:29

En liten korreksjon: "...og alle husker enda navn som blant annet Ray Clemence..." skal heller være "..og alle husker enda navn som blant ANDRE Ray Clemence..."

...
11.12 | 20:13

Kjekt å lese dette om min farfar.

...
01.03 | 13:34

Takk skal du ha. Blir rettet opp.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE